
Malzemeler 4 yumurta (eger yumurtalariniz kucuk ise 5 yumurta) 1 paket vanilya (1 cay kasigi vanilya esansi) 1 paket kabartma tozu(1 tatli kasigi kabartma tozu) 1 su bardagindan biraz fazla yogurt (yaklasik 1/4 kadar fazla) 1.5 -2 su bardagi seker (ne kadar tatli sevdiginize bagli) 3 su bardagi un (yine malzemelerinize bagli cok yogun olmayan bir karisiminiz olsun boylece kek yumusakligini korumus olur) Yapilisi Yumurta ve sekerinizi guzelce cirpin.Siviyag ve yogurdunuzu ekleyip tekrar cirpin.Vnilyanizi ve ununuzu ekleyin ve homojen bir karisim elde edene kadar cirpmaya devam edin.En son kabartma tozunu ekleyin ve bir iki kez karistirin yada elektrikli mikserinizde cok az cirpin.Karisiminizin yarisini yaglanmis kek kalibiniza dokun diger yarisina ise 3 corba kasigi kakao ekleyip karistirin.Eger koyu olursa karisim cok 1 corba- 2 corba kasigi su ekleyebilirsiniz.Bu kakaolu karisimi kek kalibiniza koydugunuz sade karisimin uzerine ilave edip bir catal yardimi ile biraz karistirin.360F da (175C) yaklasik 45 dk pisirin.Bu esnada firininizin kapagini acmayin ki kekiniz guzel kabarsin. Ben kek kalibinda pisirdim.Siz 20cmlik kek kalibinda yada buyuk bir dikdortgen borcamdada pisirebilirsiniz.Simdiden afiyet olsun... NOT Bizim eve 1 gun icinde tuketilen ilk kek olma unvanini almistir haberiniz ola....
No comments:
Post a Comment