Yarim paket firin makarna
1 su bardagi ezilmis beyaz peynir
Maydanoz
1/2 cay bardagi sivi yag
BESAMEL SOS Icin
2.5 su bardagi sut
3 corba kasigi dolusu un
4 corba kasigi tereyagi
1 yumurta
Tuz karabiber
Besamel Sosunuz icin tereyaginizi eritin.Eriyen yaginizin icine ununuzu ekleyin ve unun kokusu gidene kadar hizlica karistirarak pisirin.Ben cirpma teli kullaniyorum ve cokta iyi sonuc aliyorum.Sonrasinda azar azar sutunuzu ekleyin ve kaynayip yogunlasincaya kadar devamli karistirin.Ocaktan aldiktan sonra biraz bekleyin ve ardindan yumurtanizi koyup hizli hizli karistirin.Bu asamada hizli olmaya dikkat edin ki yumurtaniz pismesin.Tuz ve karabiberinizide ekleyin.Besamel sosunuz hazir.
Yumurta koyup koymamak sizin isteginize kalmis ben bazen koyuyorum bazen pas geciyorum ikiside cok guzel oluyor.Benim klasik besamel sosum budur.Kivami ve tadi beni hic yaniltmadi bu zamana kadar.Umarim denerseniz sizde memnun kalirsiniz.
YAPILISI
Firin makarnalarinizi tuzlu suda haslayin.Hasladiktan sonra iyice suzup 1/2cay bardagi siviyaginizi ekleyip karistirin.Boylece makarnalar birbirine yapismamiz olur.Makarnalarinizi beyaz peynir ve kucuk kucuk dogradiginiz maydanozlariniz ile karistirin ve borcaminiza yayin.Uzerine besamel sosunuzu yayip 350F de onceden isittiginiz firininizda uzeri kizarana kadar pisirin.Istege gore firina vermeden once uzerine rendelenmis kasar peynirinide serpebilirsiniz...Afiyetler bal sekerler olsun..
No comments:
Post a Comment