Wednesday, February 3, 2010

YESIL MERCIMEKLI BULGUR PILAVI


Nasil severim bulgur pilavini hemde her turlusunu et haric eminim cok guzeldir ama etle aram olmadigi icin benim daha cok boyle bakliyat yesillik arasi gidip geliyorum:)
Tarife gelince asagida deneyin denerim cok lezzetli...
Yarim bardak yesil mercimek
1.5 su bardagi bulgur
2.5 su bardagi sicak su yada et suyu
1 orta boy sogan
zeytinyagi bir miktar tereyagi
1 yemek kasigi tepeleme salca

Yesil mercimeginizi uzerini biraz gecicek sekilde su dolu bir kapta cok yumusamasina izin vermeden pisirin.
Soganinizi kucuk yemeklik sekilde dograyin.zeytinyaginizin icine bir parcada tereyagini ekleyin(boylece daha kivamli ve lezzetli olucaktir.)ve soganlarinizi 2 3 dk kadar kavurun ardindan salcanizi ekleyin ve 1 dk kadar daha kavurun.Mercimekleri uzerine ekleyin 1 2 kez karistirin.
Sicak neredeyse kaynamak uzere olan suyunuzu ekleyin ve ve kaynayana kadar bekleyin.Suyunuz fokurdamaya baslayinca bulgurunuzu ilave edin isteginize gore tuzunuzuda ilave edin ustunu kapatip altini biraz kisarak arada karistirarak bulgurunuz sisene kadar pisirin.Afiyet olsun...

No comments: