Bizim evin favori pogacalarindan biride bu diyebilirim kolay ve bir o kadarda lezzetli tarife gelince
- Malzemeler
- 1 su bardagi misir unu
- 1 su bardagi nisasta
- yarim bardaktan birazfazla yogurt
- 150groda sicakliginda margarin(ben tereyagi kullandim siz margarin kullanabilirsiniz yada kati yag kullanmak istemiyorsanizbu olcuyude siviyag ile degistirebilirsiniz)
- Yarim su bardagi siviyag
- 1 yumurta icine ayriyetten 1yumurta sarisi ustune
- 1 paket kabartma tozu
- 1 corba kasigi(silme)tuz
- Alabildigince un
- Istediginiz ic ben peynirli yaptim
- Yapilisina gelince un haric tum malzemeyi kabiniza koyup birbirine iyiceyedirin sonrasinda un eklemeye baslayin ve yumusak bir hamur elde edin.Hamurunuzdan cevizbuyuklugunde parcalar koparip icini koyun ve pogaca seklinde kapatip(yada istediginiz sekli verebilirsiniz)biraz buzdolabinda yaklasik 15 dk kadar bekletin(eger aceleniz varsa bu kismi atlayabilirsiniz ben ilk tepsiyi hemen pisirdim ikinci tepsiyi buzdolabinda birazbeklettim ve firinda biraz daha az tuttum 2.tepsi birinciye nazaran daha yumusak oldu diyebilirim ve daha bir lezzeti oturmustuamaher hali guzel)175derecede uzerlerine yumurta sarisi surup pisirin.Pembelestimmi anlayinki hazirdir arkadaslar oturun afiyetle yiyin:))
1 comment:
Misir unlu pogacayi cok severim. Simdi olsa da yesek:)
Ellerine saglik!
Post a Comment