Friday, May 15, 2009

CILEKLI PASTA




MALZEMELER
Pandispanya Icin
4 yumurta
1su bardagi seker
1caykasigi karbonat
1 paket vanilya
Alabildigince un
(tarifte bir yanlislik yok yag konulmuyor)
Arasina surmek icin
1 paket vanilyali instant puding
5 adet orta boy cilek
1 paket kremsanti
Yumurtalari ve sekeri iyice cirpin.Karisim beyaz bir hal alip normal hacminin iki katina cikacak.Sonrasinda tum malzemeleri ekleyin ve cirpmaya devam edin.Un yaklasik 2-2;5su bardagi kadar birazcik daha fazla olabilir malzemelerinizegore ama bu un olcusunun ustune pek cikmayin ve unu azarazar ekleyin.
160derecece uzeri kizarana kadar pisirin.Pandispanyanizi sogumaya birakin.
Pudinginizi arkasindaki tarife gore hazirlayin.Sogumus pandispanyanizi ortadan ikiyebolun.Arasina pudinginizi surun ve ustune cileklerinizi kesip koyun ve pandispanyanizin 2.katini ustune kapatip yinekremsantinizi tarifinegore hazirlayip pastanizin uzerine ve yanlarina yayin.Istediginiz gibi uzerini susleyin...
NOT Tarifin asli annemin sable biskuvisinden muzlu rulo pasta tarifineait ancak ben pandispanyayi rulo sekli yapmak yerine normal yuvarlak kalipta pisiriyorum ve arasina zcil zamanlar icin puding koyup evdeki meyveleri degerlendiriyorum.Gercekten cok amacoklezzetli mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
Afiyet Olsun....

No comments: