Wednesday, April 22, 2009

FIRINDA BESAMEL SOSLU KABAK






Kabak benim en sevdigim sebzelerin basinda gelir.O yuzden buzdolabimdan kabak hic eksik olmaz eh evin ascisidaben olunca evde herkes haftada bir kabak yemek zorunda kaliyor:))
Malzemeler;
6 adet orta boy kabak
1 su bardagi beyaz peynir
uzeri icin rendelenmis kasar peyniri
Besamel sos icin;
2 corba kasigi margarin yada tereyagi
2 su bardagi sut
2 corba kasigi un
tuz karabiber
istege bagli 1 yumurta

Yapilisi;
Kabaklari cok ince olmayacak sekilde yaklasik 2cm kalinliginda yuvarlak halkalar seklinde kesin ve tuzlu suda haslayin.Hasladiginiz kabaklari borcamadizin ve uzerine beyazpeyniri serpin.
Sonrasinda 2corba kasigi yaginizi kucuk sos kabinizda eritin eriyen margarininizin uzerine ununuzu ilave edin ve un sariya donup un kokusu gidinceye kadar kavurun yaklasik 1 2 dk.sonrasinda azar azar sutunuzu ilave edip karisiminiz koyulasincaya kadar surekli karistirin.
Ocaktan aldiginiz sosunuzun icine tuz ve karabiber ekleyin.Bu asamada isterseniz 1 yumurta ekleyebilirsiniz.Ancak yumurtayi eklemeden once cirpin ve yumurtayi sosunuz biraz sogudugunda ekleyin ve yumurtayi ilave ettiginizde hizli bir sekilde karistirinki yumurta sosun icinde omlet seklini almasin.
NOT;Ben besamel sosumu yaparken yagimi fazla koyuyorum 2 degide 3 corba kasigi boylece unun topaklanma sansi nerdeyse sifira iniyor.Yukaridaki besamel sos orjinal tarif ama siz benim yaptigim gibi kendinize gore olculeri degisrtirebilirsiniz.
Hazirladiginiz besamal sosunuzu borcamtepsinizin uzerine dokun ve ustune rendelediginiz kasar peynirini serpin.175 derecede uzeri kizarana kadar pisirin.(yaklasik 25dk aliyor ben
pisirirken)...

No comments: