Malzemeler
1 adet orta boy sogan
2 yemek kasigi salca
2.5 cay bardagi sicaksu
7 adet orta boy kabak
200 gr kiyma
3 yemek kasigi siviyag
tuz karabiber
yarim limonun suyu
Yapilisi
Soganlari kucuk kupler seklinde dograyin.Siviyagda 2 3 dk.kavurun.Kiymayi ilave edin kiymalarsuyunu salip cekene kadar kavurun.Kabaklarini ince seritler halinde yada kucuk kup seklinde dograyip kavurdugunuz kiymanizin uzerine ilave edip karistirin.10dk kadar altini kisip kapagini kapatip kabaklarin demlenmesini saglayin.Sonrasinda suyu ve salcanizi ilave edip tekrar karistirip kabaklariniz pisene kadar kapagi kapali olarak pisirin.Yemeginiz pistikten sonra icine limon suyunuzu katip bir iki kez karistirip altini kapatin.Uzerine isteginize bagli olarak dereotu sarimsakli yogurtta ilave edebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment