- Bizim evde bulgur pilavinin en sevilen seklidir bu.Alexe hamileligim sirasinda ev isleri icin yardima gelen Bahriye teyzenin tarifi bu.Daha dogrusu onerisi idi.Bulgur pilavini normal pirincpilavi gibi pisiriyorsunuz.Cok lezzetli oluyor ve cokta cabuk pisiyor ozellikle mutfakta cokfazla zaman harcayacak vaktiniz olmadigi gunlerde yogurtlaberaber domates salatalik vs.ile servis yapabilirsiniz.Tarif soyle;
- Malzemeler
- 1.5 su bardagi bulgur
- 1 cay bardagi arpa sehriye
- 2-2.5 su bardagi sicak su(yada tavuk suyu et suyu Amerikada yasayanlar icin ben Rachel Ray markali chicken broth kullaniyorum ve cok memnunum)
- 2 corba kasigi tereyagi
- Tuz
- Yapilisi;
- Arpa sehriyeyi tereyaginda eritin ancak fazla sehriyeleri kavurmayinki bulgurla beraber kitir kitir olmasin cok.Daha sonra bulgurunuzu ilave edinve 4 5 dakika daha kavurmaya devam edin.Sonrasinde suyunuzu ilave edin yada et /tavuk suyunu gozunuz pilavda olsun cunku cok cabuk pisiyor.Afiyet olsun...
Monday, April 20, 2009
ARPA SEHRIYELI BULGUR PILAVI
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment