Tuesday, April 14, 2009

PATATESLI POGACA

Dun hic olmayan birsey oldu ve benim iki kuzum birden ayni zamanda ogle uykusundaydilar.Kendi kendimene yapacagimi bilemedim.Evde fazlaca patates vardi ne yapayim derken en cok goz attigim siteolan portakal agacina gozatarken pogaca borekler cok cazip geldiler.Hazir cocuklarda uyuyorken bir cesaret kendimi mutfakta hamur yogururken buldum dahadogrusu benim Patsy diye hitap ettigim mutfaktaki biricik best friendim kitchen aid hamuru yogurdu bende patatesli ici hazirladim.Ben ici hazirlarken o arada arkadasim vardi ve oglusu tatli oglusu ile bize geldiler.Biz oturup muhabbet ederken pogacalarimiz firinda devasa boyutlara ulasarak tarif defterimde en ust siralara girme hakkini kazandi.Gercekten kolay ve yumusak puf puf pogacalar elde ettim.Denemenizi tavsiye ederim..Tarife gelince;
Hamuru icin
4,5-5 su bardagi un
1 paket dr oetker instant maya
1tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1cay bardagi sivi yag
2 cay bardagi ilik su
1,5 cay bardagi ilik sut
uzeri icin 1 yumurtanin sarisi
Ici icin
3 adet patates(haslayin ve rendeleyin)
beyaz peynir yaklasik 1 caybardagindan biraz fazla
tuz karabiber kirmizi biber birazcik nanede koyabilirsinizisterseniz yada maydanoz
3corba kasigi eritilmis margarin

Hazirlanisi
Unu ve mayayi bir kapta karistirin.Ben unu hep eleyerek koyuyorum hamur islerinde daha iyi sonuc aliyorum.Daha sonra diger malzemeleri ekleyin ve yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun.Uzerini iyice ortup 1 saateyakin mayalandirin.
Haslayip rendelediginiz patesleri ezilmis peyniri baharatlarierittiginiz yagi karistirin.
Mayalanan hamurunuzu ceviden buyuk parcalara ayirin bir merdane yada elinizle ince bir sekilde acin uzerine bir fircayardimi ile biraz margarinyada tereyagi surun hazirladiginiz icten koyun bohca seklindekapatin.175 derecedeyaklasik 40 dk pisirin uzerlerine yumurta sarisi surmeyide unutmayin tabi:))
Afiyet olsun...

No comments: