ADANA KEBAP EV YAPIMI LAVAS YUMMMM
Kebap sevmeyen varmidir acaba diye dusunuyorum ve bana gore cevap eger vejeteryan degilseniz cevap imkansizgibi geliyor..Amerikada yasamanin ailenize duydugunuz ozlemden sonra diger zorluguda alistiginiz damak zevkinizden kismande olsa vazgecmek...Hal boyle olunca evde kendi kendinize o ozlediginiz damak tadini yakalamak icin kendinizi mutfakta buluveriyorsunuz.Iste buda oyle bir gunun sonunda ortaya cikan soframiz;
ADANA KEBAP ICIN MALZEMELER
Yarim kilokiyma
Ince kiyilmis yada robottan gecirilmis1 kucuk boy sogan
Birazcim margarin tereyagi yada siviyag(koftenizin kebabinizin yumusakolmasini istiyorsaniz icine biraz tereyagi koyun)
Taze maydanoz
Tuz karabiber kirmizi biber yeni bahar
Malzemelerin hepsini iyice yogurup buzdolabinda yaklasik 1 saat dinlendirin.Sonra elinizle parcalar koparip sislere dizin ve mangalinizda pisirin.
NOT Aslinda bu kebapi parca kuzu etinden yada dana eti ile yapmak hatta birazcikta kuyruk yagi koymak en guzeli ancak benim etle aram hic yok gibi nerdeyse diyeceksiniz eeee bu ne bizim evde et olarak birtek kiyma ve tavuk eti tuketilir kiymadagenelde kofte yada boyle grill de pisirilir icine bolca baharat konup yani et tadini bastirip o yuzden bu tarif hem lezzeti hem zahmetsiz afiyet olsun...
EV YAPIMI LAVAS
3 su bardagi un
2 corba kasigi kuru maya
1 bardak ilik su
1 bardak sut
biraz tuz
Kuru mayanizi ilik suyun icinde eritin mayaniz kopurup 2katina ciktiginda tum malzemelerinizi karistirip ele hafif yapisan bir hamur elde edin yogurarak ve hamurunuzu mayalanmaya birakin.Ben once hamuru yaptim mayalanmaya biraktim hamur mayalanirkende kebaplari yaptim.Yaklasik 45 dk yeterli oluyor.Sonrasinda hamurunuzdan parcalar koparip yufka gibi oklava ile incecik acip yagsiz bir sekilde tavada pisirin.Biraz zaman oluyor ancak biz cok seviyoruz ailecek...Oglusum ve kizim sirf lavasi yiyorlar bazen:)
NOT ben lavaslarin uzerine tavadan aldiktan sonra sicakken birazcik margarin surmanizi tavsiyeedebilirim boyle daha yumusak oluyorlar tabi istege bagli...
Birde ben hazir etleri hazirlamisken evde ne yapacagimi bilmedigim 1 adet patlicanimi kabagimi ve biberimi hepsinden 1 er tane artmisti 2 tane domatesinde cekirdeklerini cikartip sislere dizdim onlarida mangalda pisirdik.Daha dogrusu ben hazirladim pisirme kismi esim Bryana aitti bizim evdegrill Ondan sorulur:))
No comments:
Post a Comment